De bib in 2014

1-bib-base-re1.jpgIn 2014 mag u als bibliotheekbezoeker weer heel wat activiteiten verwachten. Er wordt een aantal lezingen over diverse onderwerpen aangeboden en WOI zal daarbij nooit veraf zijn.

In het voorjaar wordt de jeugd verwend tijdens de jeugdboekenweek, in het najaar zorgen we voor een spetterende bibliotheekweek voor de volwassenen.

Vanaf 22 april kan u e-boeken lenen om te lezen op tablet of smartphone, later geven we hierover nog meer informatie.

De bib bijt de spits af van de digitale week met infosessies omtrent tablets, hierover vindt u info in de laatste zoeklicht en op onze website.

Om voor u het zoeken en vinden van informatie te vergemakkelijken worden de informatieve boeken geklasseerd in een ander systeem.

We gaan van Siso naar ZIZO dit staat voor :”zonder inspanning zoeken” i.p.v. te werken met cijfertjes werken we met pictogrammen, trefwoorden en kleuren.

Omdat we een uitgebreide collectie hebben zal dit werk enige tijd vergen en zal de collectie wat door elkaar gegooid worden, als u naar iets op zoek bent kan u natuurlijk  altijd terecht aan onze infobalie om u verder te helpen!

De tijdschriften werden reeds in dit nieuwe kleedje gestoken. Boven de rekken hangen een 10 tal kleuren, de zogenaamde domeinen.

IMG_1953

Elk domein wordt verder onderverdeeld, dit wordt kenbaar gemaakt met de pictogrammen.

IMG_1960

Zo staat bijv. het domein roos voor opvoeding en onderwijs, daarbinnen is er een 2de indeling: het pictogram volwassene en kind staat voor ouders en kinderen, terwijl het pictogram met de boekentas staat voor onderwijs.

Ook de prentenboeken krijgen een nieuwe indeling , ze zullen in de loop van 2014 ingedeeld worden volgens thema, zo zullen alle paasboeken, sinterklaasboeken en zoekboeken bij elkaar staan.

We hopen dat we u op deze manier nog betere service kunnen bieden.

We staan natuurlijk altijd open voor suggesties van onze bezoekers, u kan tot 16 maart nog deelnemen aan ons gebruikersonderzoek; surf daarvoor naar http://www.v2020.be/ en vul het documentje in u kan er diverse prijzen mee winnen en u helpt er ons mee uw bib nog te verbeteren!