Faalangst? Weg ermee, Zelfvertrouwen? Kom op ermee!

Lezing Faalangst en Zelfvertrouwen door Ilse Dewitte

Scared_Girl
Foto: Victor Bezrukov

Kinderen staan de dag van vandaag vaak onder druk, ze moeten resultaten halen op school, ze moeten meekunnen in de sportclub, de muziekles… noem maar op. De prestatiedruk op onze kinderen is erg hoog en wordt onder meer bepaald door de opvattingen en verwachtingen van de omgeving. Kinderen die moeite hebben met deze prestatiedruk denken vaak: Dat lukt me nooit! Ik kan dit niet! Ik zal het nooit kunnen!

De bibliotheek organiseert samen met de ouderraad van de gemeentelijke basisschool de Regenboog deze lezing met Ilse Dewitte rond het thema ‘faalangst en zelfvertrouwen’. Ilse Dewitte deed veel onderzoek naar dit thema als orthopedagoge en gedragstherapeute, verbonden aan de dienst kinder-en jeugdpsychiatrie van het UZ Leuven. In de voordracht wordt aan de hand van concrete voorbeelden beschreven wat faalangst is en hoe je dit als ouder, als leerkracht, als sporttrainer,…kan herkennen. Er worden handvatten aangereikt om het zelfvertrouwen bij kinderen op te krikken en faalangst te voorkomen en/of aan te pakken.

Wanneer? Donderdag 3 april 2014 om 20u

Waar? De bib, Kortenberg

Inkom: 5 euro (drankje inbegrepen),  gratis voor ouders van kinderen van GBS De Regenboog

Inschrijven via Uit-balie 02/755 22 80 of  GBS de Regenboog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.