Jeugdpoëziewedstrijd 2014

Overal ter wereld wordt dit jaar het begin van de Groote Oorlog herdacht, nu net 100 jaar geleden. Dit is een goede gelegenheid om zelf na te denken over oorlog en vrede. In de vorm van een gedicht bijvoorbeeld! Ben je nog geen 13 jaar op 15 december 2014? Prima! Dan kan je meedoen aan de jeugdpoëziewedstrijd. Elke deelnemer mag maximum 3 gedichten insturen. Een gedicht mag niet langer zijn dan 1 pagina (32 regels) en moet in het Nederlands geschreven zijn. Het volledige reglement kan je hier raadplegen. Wat kan je winnen? Een jury van drie onafhankelijke en deskundige mensen beoordelen de inzendingen. Op zondag 18 januari 2015 om 10u gaat de prijsuitreiking door in de bibliotheek van Kortenberg. De hoofdprijs is een tablet, de tweede prijs is een geschenkbon van 150 euro en de derde prijs is eentje van 75 euro. schrijven is schrappen Wil je graag meedoen? Schrijf dan voor 15 december 2014 je gedicht(en) en bezorg ze aan de bib. Hoe kan je inzenden? Je gedicht(en) druk je best in viervoud af op A-4 formaat en ondertekenen doe je met een schuilnaam omdat het anoniem zou blijven. Je persoonsgegevens (voor- en achternaam, geboortedatum, adres en telefoon/emailadres) schrijf je op een afzonderlijk blad. Dat blad stop je in een kleine envelop die je vervolgens dichtmaakt. De kleine envelop stop je samen met je gedicht(en) in een grotere envelop en die bezorg je aan ons. Opgelet : je echte naam mag dus NIET op de bladen met je gedicht(en) staan en ook niet op de enveloppen. Ten laatste op 15 december 2014!

• via de post opsturen naar Jeugdpoëziewedstrijd 2014, bibliotheek Kortenberg, Victor De Walsplein 30, 3070 Kortenberg.
  • via de daartoe bestemde bus in de inkomhal van de bib.

Je kan dus niet via mail inzenden! We wensen je veel inspiratie en succes!