Verhalen uit de Groote Oorlog, verteld door Rien Van Meensel

verhalenwo1Wat gebeurt er met gewone mensen wanneer de schaduw van de oorlog over hun huizen en dorpen valt? Wanneer ze op een warme augustusdag rookpluimen in de verte zien? Karren met gewonde en dode soldaten door de straten rijden? En duizenden mensen, jong en oud, alles achterlaten en in paniek vluchten? Bij WO I denken we spontaan aan slagvelden, militaire begraafplaatsen, oorlogsmonumenten, … Maar de Groote Oorlog heeft ook een grote impact gehad op het alledaagse leven.

Een oorlog wordt pas echt tastbaar en navoelbaar in de verhalen van alledaagse mensen, slachtoffers en overlevenden. Daarom komt verteller Rien Van Meensel in de Bib de herinnering aan de Groote Oorlog in Vlaams-Brabant levendig houden.

Donderdag 6 november 2014 om 14 u.
De toegang is gratis.
Reserveren kan via de Uit-balie: 02/755.22.80 of uitbalie@kortenberg.be

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.