Lezing Jane Austen

Karin Quint reisde in de voetsporen van Jane Austen (1775-1817) en beschreef in haar boek “Het Engeland van Jane Austen” de locaties die belangrijk waren voor de beroemde schrijfster en haar familie. Die plaatsen vormen het decor voor haar bekende boeken, geliefde en vaak voor film en tv bewerkte romans als “Pride and Prejudice” en “Sense and Sensibility”. Het blijkt dat Jane Austen helemaal geen teruggetrokken leven op het Engelse platteland leidde. Naast haar woonplaats in het landelijke Hampshire woonde ze ook in het populaire kuuroord Bath en de drukke havenstad Southampton, ze ging op vakantie naar de Engelse zuidkust en verbleef wel eens bij haar broer in Londen.Karin Quint

Tijdens de lezing hoort u meer over het leven van Jane Austen, de belangrijke plaatsen uit haar leven en de schitterende locaties uit de films en tv-series naar haar werk. Karin Quint vertelt over haar eigen ervaringen als “Austen-pelgrim” en leert u zelf uw Austen-reis te plannen.

Tijdens de pauze serveren we thee en een hapje.

Dinsdag 16 december 2014 om 20 u.
Bibliotheek Kortenberg, De Walsplein 30
Inschrijvingsgeld: € 5,00 (drankje inbegrepen)

Reserveren kan via de Uit-balie: 02/755.22.80 of uitbalie@kortenberg.be

Een gedachte over “Lezing Jane Austen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.