Tweede leerjaar van school De Boemerang in de bib!

Op dinsdag is de bib gesloten, maar dan zitten we zeker niet stil. Vandaag kregen we het tweede leerjaar van De Boemerang op bezoek en ze hadden cadeautjes mee voor ons! Omdat het van 29 januari t.e.m. 4 februari poëzieweek is, hebben de leerlingen de voorbije dagen hard gewerkt rond gedichten. Zo maakten ze doosjes met herinneringen, klank- en beeldgedichten en zongen ze liedjes. Wie meer wil weten surf dan zeker eens naar www.deboemerang.info en bezoek de tentoonstelling in de bib!

Tijdens het bezoek in de bib kregen ze ook een rondleiding. Er werd stilgestaan bij de ‘lees’boeken : Hoe zoek ik een boek? Waar moet ik op letten en zijn er trucjes die me kunnen helpen? Moet ik enkel bij de jeugdromans blijven of kan ik bijvoorbeeld ook een voorleesboek of een gedichtenboek uitlenen als beginnende lezer? Natuurlijk kan dat! Alles kan gelezen worden.

Het bezoek werd afgesloten met het verhaal ‘Het land van de grote woordfabriek’ : wat als je woorden moet kopen vooraleer je ze kan uitspreken en de woorden heel duur zijn? Welk woord zou jij dan kopen? In het verhaal houdt Florian vooral van het woordje ‘nog’. Want hij is verliefd op de mooie Siebelle en wil graag ‘nog’ een kusje van haar 🙂

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.