Lezing: De kiezers en hun president

Op 3 december is VRT-journalist Bert De Vroey te gast in de Bib. Tijdens zijn lezing ‘De kiezers van de president’, over de Amerikaanse presidentsverkiezingen, schetst hij de kiesstrijd vanuit het perspectief van de kiezers.

Eind 2016 kiezen de Amerikanen een nieuwe president. De campagne is al in het najaar van 2015 begonnen, met de aanloop naar de eerste voorverkiezingen. De race naar het Witte Huis is lang en duur. En door het vreemde spel van het kiescollege krijgen de verkiezingen een hoog Stratego-gehalte. Kandidaten moeten telkens weer afwegen op welke staten en kiezersgroepen ze prioritair hun pijlen richten.

VRT-journalist Bert De Vroey, die voor de radio vier presidentscampagnes heeft gevolgd (van 2000 tot 2012), vertelt tijdens zijn lezing ‘De kiezers van de president’ wat het belang is van de vrouwelijke stem, hoe zwaar zwarte kiezers of latino’s op het resultaat wegen en waarom een kiezer in Ohio veel meer campagnegeld waard is dan een kiezer in Texas. Het verhaal van de campagne wordt zo ook een analyse van de Amerikaanse samenleving.

Wanneer? Donderdag 3 december 2015 om 20.00 uur
Waar
? Bibliotheek Kortenberg, De Walsplein 30
Inschrijvingsgeld: € 5,00
Reserveren kan via de Uit-balie: 02/755.22.80 of uitbalie@kortenberg.be

Foto: deredactie.be

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.