Lezing : Vrouw-zijn in het Midden-Oosten door Annabell Van den Berghe

Annabell Van den Berghe is freelance correspondent en journalist in het Midden-Oosten. Ze woonde een tijdlang in Egypte van waaruit ze naar verschillende andere landen in de regio reisde voor verslaggeving voor Belgische en buitenlandse media. Ze maakte onder meer voor Canvas een reportage over vrouwen in Egypte en werkte aan verschillende verhalen over de laatste ontwikkelingen in de regio sinds de Arabische Lente.

Op donderdag 26 mei vertelt zij ons hoe het is om te werken als Westerse vrouw in het Midden-Oosten en over het vrouw-zijn ginds. Ze toont fragmenten uit de Canvas-reportage en licht deze toe. Wanneer ze werkzaam is in België moet ze ‘haar mannetje staan’ tussen haar mannelijke collega’s. Ook hierover zal ze haar ervaringen delen.

Donderdag 26 mei om 20 u.
Deelname: 5 euro (inclusief drankje tijdens de pauze)
Inschrijving en betaling via de UiTbalie van de bibliotheek 02 755 22 80 of uitbalie@kortenberg.be
(De Bib i.s.m. Femma Kortenberg en Vrouw & Maatschappij)
Foto wereldkaart: Pixabay