Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie

Wie kent Kaat van de tv-serie ‘Thuis’ niet? Vroeger Frankie, en nu Kaat…

Mensen zoals Kaat hebben het niet gemakkelijk. Maak het maar eens mee dat je geboren wordt in het verkeerde lichaam… Het is niet vanzelfsprekend om met jezelf in het reine te komen en stappen te ondernemen om er iets mee te doen.

En ook de omgeving heeft het hier best lastig mee. Je verandert toch niet zo maar van geslacht? Daar kan Frank van ‘Thuis’ over meespreken…

Toch zijn er hoe langer hoe meer mensen die met hun genderidentiteit worstelen en daar nu durven mee naar buiten te komen. Maar ze worden niet altijd met open armen ontvangen. Ze zijn zeer kwetsbaar voor afwijzing, uitsluiting, pesterijen en zelfs geweld. Ook voor zichzelf vinden ze niet altijd een oplossing en kiezen ze soms voor de meest radicale…

17 mei is de Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie. Op deze dag herdenken we de talloze transgenders, mensen zoals Kaat, en holebi’s, die op één of andere manier belaagd worden waardoor ze zichzelf niet meer kunnen en durven zijn.

Het gemeentebestuur van Kortenberg wil deze problematiek meer kenbaar maken en organiseert daarom op woensdag 18 mei 2016 een event naar aanleiding van deze internationale herdenkingsdag.

Programma

vanaf 14 u.      Stand met informatie en een selectie van boeken over gender (man/vrouw), transgender, holebi’s en gelijke kansen in samenwerking met het Holebihuis Vlaams-Brabant, open huis voor seksuele oriëntatie en genderidentiteit.

20 u.                Film ‘Valentijn’: documentaire van Hetty Nietsch waarin Valentijn, een jongen die zich een meisje voelt, vanaf zijn achtste tot zeventiende levensjaar wordt gevolgd.

21.15 u.           Nabespreking waarbij dieper wordt ingaan op het thema genderdiversiteit en seksuele identiteit in samenwerking met KliQ vzw.

22 u.                Afsluiting met een drankje

Meer info over Valentijn

Valentijn is acht wanneer documentairemaker Hetty Nietsch hem voor het eerst filmt. Lichamelijk een jongen, maar in hart en ziel een meisje. Negen jaar lang volgen we Valentijn op zijn weg naar vrouwelijkheid. Welke keuzes moet Valentijn gedurende die jaren maken? En wat betekent het voor zijn ouders, zijn broertje en zijn schoolvrienden dat hun zoon, broer en vriend liever een dochter, zus en vriendin wil zijn?

2016-05-04 17_38_50-20160504_Internationale_Dag_tegen_Homofobie_en_Transfobie.doc (Beveiligde weerga

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.