Aanpassing bibliotheekreglement        

Op de gemeenteraad van 9 januari 2017 werden enkele aanpassingen aan het gebruikersreglement van de bibliotheek goedgekeurd. Het nieuwe reglement is op 10 januari 2017 in werking getreden. De aanpassingen hebben als doel om de regels en procedures die we toepassen duidelijker te verwoorden. Daarom werden onder meer de volgende artikels toegevoegd en/of aangepast:

Artikel 14 – Attenderingsmails en aanmaningen

De bibliotheek garandeert niet dat alle attenderingsmails en aanmaningen correct verstuurd en ontvangen worden. Er is geen verhaal mogelijk tegen een eventuele boete ten gevolge hiervan. De correcte inleverdatum staat steeds vermeld op het uitleenticket en is ook online raadpleegbaar via http://mijn.bibliotheek.be.

 

Artikel 16 – Verlies of beschadiging

Bibliotheekmaterialen dienen steeds volledig vergoed te worden na verlies of beschadiging. Hierbij wordt de oorspronkelijke facturatieprijs incl. btw bij aankoop van het materiaal door de bibliotheek in rekening gebracht, vermeerderd met een administratieve kost van 1 euro per materiaal en de eventueel opgelopen boetes en portkosten.

Materialen die de uitleentermijn reeds vijf weken overschreden hebben worden automatisch als verloren beschouwd. Nadien beschikt de klant nog over een periode van vier weken om de materialen alsnog te komen terugbrengen en zo een schadevergoeding te vermijden.

 

Artikel 17 – Openstaande kosten

Wanneer de openstaande kosten minstens vijf euro bedragen, is uitlenen niet meer mogelijk. Het debet mag maximaal drie maanden openstaan. De bibliotheek kan in dit geval overgaan tot het sturen van een aanmaningsbrief, die zal worden aangerekend aan de klant. Blijft de klant verder in gebreke, dan kan de bibliotheek een beroep doen op bestaande wettelijke middelen om het geleende materiaal of het openstaande schuldensaldo terug te vorderen.

 

Artikel 18 – Verantwoordelijkheid gebruik zelfuitleenbalie

De bibliotheekgebruiker is zelf verantwoordelijk voor het correct registreren van uitleningen, teruggebrachte materialen en het verlengen van uitleentermijnen aan de zelfuitleenbalie. Hij controleert steeds welke titels op zijn lidkaart geregistreerd staan, evenals de inleverdata van al deze materialen. Bij twijfel, onzekerheid, onduidelijkheid of technische problemen vraagt hij onmiddellijk hulp aan de infobalie.

 

Artikel 19 – Inleverbus

Wanneer de bibliotheek gesloten is, kan gebruik gemaakt worden van de inleverbus van de Bib. De materialen worden de eerstvolgende openingsdag ingenomen. Deze openingsdag geldt als inleverdatum, waarop de eventuele boetes worden berekend. Tegen onze vaststelling van beschadigingen of onvolledigheid is geen verhaal mogelijk.

 

Wie dat wenst, kan het volledige bibliotheekreglement verkrijgen aan de infobalie in de bibliotheek, of online raadplegen op http://kortenberg.bibliotheek.be/.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.