Doe mee met de Jeugdboekenmaand M/V/X!

De Jeugdboekenweek is niet meer, want voortaan vieren we een hele maand! Van woensdag 1 tot en met vrijdag 31 maart valt er extra veel te beleven in de jeugdafdeling van de bibliotheek rond het thema ‘M/V/X’ met als ondertitel ‘Je bent wie je bent’.

‘M/V/X’ gaat over wat kinderboeken zeggen, met en zonder woorden. Is de held echt altijd een jongen? Hoeveel prentenboekendieren heten ‘zij’? Wie loopt er door het beeld? Wie past er op de kleintjes? Wie is de baas? Wie knikt en wie luistert? En wie niet? M/V/X gaat over kijken wat er staat en zien wat er niet staat.

Kom tijdens de maand maart naar de Bib en speel het ‘M/V/X’-spel! In het spel gaan we op zoek naar rollenpatronen, clichés en hoe het ook anders zou kunnen.

Krijg je er maar niet genoeg van? Geen nood, want naast het ‘M/V/X’-spel in de Bib bestaat er ook een online spel rond dit thema. Neem daarvoor snel een kijkje op http://www.jeugdboekenmaand.be en klik op ‘Speel het Bibspel!’

Van woensdag 1 maart t.e.m. vrijdag 31 maart,
tijdens de openingsuren van de Bib
Info: bibliotheek@kortenberg.be of 02 755 22 90