Waarom? Daarom! Burn-out bij kinderen

Lezing door Bart Moens op 14 maart 2017.

Niet enkel volwassenen worden slachtoffer van een burn-out, ook kinderen en jongeren raken steeds meer en steeds vroeger uitgeblust. Er gaat haast geen dag voorbij zonder dat er daarover iets in de pers verschijnt. We leg­gen een gigantische druk op onze kinderen. Vroeger speelden kinderen buiten en haalden ze kattenkwaad uit, nu worden ze op sport-, gitaar-, hiphop- én tekenles gestuurd en nadien ook nog naar de jeugdbeweging… Natuurlijk verwachten we dat ook de schoolprestaties daar niet onder lij­den… 7 blz. wekelijkse toets in het vierde leerjaar, heuse toetsen in de kleuterklas. Ook hun tanden moeten recht, hun lijf vooral niet te mager maar zeker ook niet te dik, niet te veel zus en niet te veel zo… De wereld waarin we leven wordt als ingewikkeld en dreigend ervaren…

Stress en ‘druk’ zijn de aanzetten tot een burn-out. Stress proberen vermijden, is dus de belangrijkste stap in het voorkomen ervan.

Deze sessie gaat over hoe belangrijk het is dat je kind ongedwongen kind kan zijn, wil het weerbaar in de wereld van morgen kunnen staan. Geef het de kans om te ontspannen en te doen wat het wil doen (échte vrije tijd), los van jouw verwachtingen…

Dinsdag 14 maart om 20 u.
Bibliotheek Kortenberg
Gratis
Doelgroep: ouders van jonge kinderen en jongeren
Reserveren kan via de UiTbalie: 02 755 22 80 of uitbalie@kortenberg.be

Afbeelding: wikimedia commons

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.