Nuttige Apps

Waze

Waze is dé app voor iedereen die vaak op de baan is. De slimme navigatiefunctie stippelt steeds de beste route voor je uit. Waze is een sociale app, je kan er zelf zaken aangeven (snelheidscontroles, obstakels op de baan, files…) en je ziet ook wat andere Wazers hebben aangegeven. Je kan Waze een route laten uitstippelen en nadien je internet afzetten. Je krijgt dan wel geen informatie van andere Wazers in de app.

+ Actuele en nuttige verkeersinformatie
– Internetverbinding nodig

Maps.me

Maps.me is een offline kaarten- en navigatieapp. Je kan kaarten opslaan per stad of regio die je gaat bezoeken. Zo heb je steeds de kaarten bij de hand, alsook nuttige plaatsen in die regio (benzinestations, restaurants, bibliotheken…) De app slaat de gedownloade kaarten op op je toestel, zorg dus dat je voldoende plaats hebt, of gebruik een sd-kaartje.

+ Gedetailleerde kaarten van overal te wereld
– Neemt veel plaats in beslag

Pushbullet

Stuur je, net zoals ik, regelmatig mails naar jezelf met interessante webpagina’s die je ergens tegenkwam? Wel dat hoeft niet meer. Installeer Pushbullet op al je apparaten (tablet, smartphone of computer) en ‘push’ pagina’s, bestanden, video’s, muziek naar één of meerdere apparaten. Van zodra je dat apparaat aanzet, krijg je de melding die je ‘pushte’.

+ Heel handig als je op verschillende apparaten werkt
– Je kan niet elk type bestand ‘pushen’

SnapSeed

Snapseed is een fotobewerkingsapp van Google. Het heeft een hele reeks gratis tools om je foto’s te verbeteren. Gaande van een filter die je met één tik toepast, tot een uitgebreide bewerking. SnapSeed is nuttig voor zowel basisgebruikers, als doorwinterde fotografen. Sinds kort kan SnapSeed zelfs RAW-bestanden bewerken.

+ Zeer uitgebreide mogelijkheden
– Sommige filters zijn enkel voor betalende premium-gebruikers

 

AppDetox

Wil je even afkicken van al die leuke apps? Wordt je tijdens het studeren constant afgeleid door je telefoon? In AppDetox kan je jezelf restricties opleggen over wanneer je welke app kan gebruiken. Het vergt natuurlijk wel wat zelfcontrole. Voor iOS toestellen kan je de app Time Doctor gebruiken.

 

 

Ken je zelf nog nuttige, gratis apps? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

foto: pexels.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.