Word vrijwilliger in de Bib!

Word vrijwilliger in de Bib!

Ben je op zoek naar een zinvol engagement dat bij jou past? Ben je een keer per week of minstens enkele keren per maand beschikbaar? Stel je dan kandidaat als vrijwilliger in de Bib! We zijn momenteel op zoek naar de volgende profielen:

• Vrijwilligers uitleen
  • Vrijwilligers ‘Bib in de klas’
  • Assistent-digidokter

Wij bieden:

• een fijn engagement dat bij jou past
  • een vaste aanspreekpersoon en een plaats in een leuke ploeg
  • een inloopperiode van 1 maand
  • gratis lidmaatschap bij vast engagement
  • verzekering burgerlijke aansprakelijkheid en lichamelijke ongevallen

Wij zoeken

Vrijwilligers uitleen

Wat?

Je helpt bij het terugplaatsen in het rek van teruggebrachte materialen (boeken, strips, cd’s, dvd’s, …). Je helpt ook mee de presentatie van materialen netjes en op orde te houden. Ook bij het wieden van materialen kan je een handje helpen.

Wanneer?
We zijn op zoek naar mensen die zich wekelijks kunnen engageren, telkens op woensdagnamiddag of zaterdagvoormiddag.

– Graag met mensen omgaan, klantvriendelijk zijn
– Voeling hebben met de bibliotheek en de materialen
– Je engageren voor een vast moment (minstens wekelijks)

Vrijwilligers ‘Bib in de klas’

Wat?

Je gaat voorlezen in de verschillende scholen (kleuter en lager) in Kortenberg. De bedoeling is de kinderen het plezier te laten ontdekken van verhalen, boeken, taal en de bibliotheek. Bovendien stimuleert voorlezen de taalontwikkeling, de concentratie, de creativiteit en de sociale vaardigheden van kinderen. Wanneer je  gaat voorlezen in de klas, ben je het gezicht van de Bib en het eerste aanspreekpunt voor zowel leerlingen als leerkrachten. De bibliotheek zorgt voor een goede ondersteuning bij de keuze van de voorleesboeken en verdere begeleiding.

Wanneer?

Je gaat op geregelde momenten voorlezen in de verschillende scholen. Je bepaalt zelf welke momenten voor jou het best passen, en dit in nauw overleg met de verantwoordelijke voor de scholenwerking.

Profiel?

– Voeling hebben met de doelgroep kinderen (kleuters en lagere school)
– Kennis hebben van de werking van de bibliotheek en de verschillende materialen

– Voeling met of ervaring in het onderwijs is een pluspunt

– Een passie hebben voor lezen en taal en dit graag willen delen met kinderen

– Een verzorgd taalgebruik hebben

– Communicatief vaardig zijn

– Creatief ingesteld zijn

– Over voldoende inlevingsvermogen beschikken
– Je engageren voor een vast moment (minstens tweewekelijks)

Assistent-digidokter

Wat?
Je helpt bezoekers van de Bib met hun vragen over tablets of smartphones. Je staat in eerste instantie de digidokter bij, maar kan op termijn ook alleen ‘opereren’.

Wanneer?
We zijn op zoek naar mensen die zich één keer per maand kunnen engageren, telkens op zaterdagvoormiddag.

– Graag met mensen omgaan, klantvriendelijk zijn
– (Basis)kennis van digitale toestellen, toepassingen en sociale media. En de wil om je er verder in te verdiepen.
– Je engageren voor een vast moment (maandelijks)

Geprikkeld? Stel je dan snel kandidaat als vrijwilliger door een mail te sturen  naar bibliothecaris@kortenberg.be. Beschrijf kort wie je bent en waarom je geschikt bent als kandidaat voor een van de openstaande vrijwilligersfuncties. Let wel, kandidaten moeten minstens 18 jaar oud zijn en een blanco uittreksel uit het strafregister model 2 (art. 596.2) kunnen voorleggen.

afbeelding: pexels.com