Poëziewedstrijd voor de tweede graad

De gemeente Kortenberg organiseert in samenwerking met de bibliotheek een poëziewedstrijd voor jongeren uit de tweede graad van het secundair. Ben je creatief met woorden, dan nodigen we je uit om individueel, of samen met je hele klas je werk aan ons te bezorgen.

Het thema is dit jaar ‘Verbondenheid’ en je mag dit interpreteren en uitwerken zoals je wil. Lever je graag iets vernieuwends in met (bewegend) beeldmateriaal? Geweldig! Houd je het toch liever bij pen en papier? Even goed.

Je werk wordt beoordeeld door ervaren schrijvers en onze eigen burgemeester, Chris Taes. Houd deze blog zeker in de gaten voor de laatste updates van ons en de juryleden. Wil je helemaal niks missen? Word dan lid van de Facebookgroep ‘Jeugdpoëziewedstrijd Gemeente Kortenberg’.

Het is dus een wedstrijd. Natuurlijk zijn er dan ook prijzen te winnen. De klas met de beste inzending krijgt 750 euro om te besteden aan een uitstap met de klas. Er zijn maar liefst drie prijzen te verdienen voor de beste individuele inzendingen. De eersteprijswinnaar mag 200 euro en een e-reader in ontvangst nemen, de tweede prijs is 200 euro en de derde prijs is 100 euro. Deze bedragen worden uitgekeerd in FNAC-bonnen.

Ben je geprikkeld en wil je meedoen? Tof! Zorg dan dat je inzending ten laatste 30 november 2017 bij ons binnen is. Zo heeft de jury voldoende tijd om te vergaderen begin januari en kan op 28 januari 2018 de prijsuitreiking plaatsvinden in de bibliotheek van Kortenberg. Insturen kan via bibliotheek@kortenberg.be, maar natuurlijk ook per post. Vergeet het onderwerp ‘Poëziewedstrijd voor de tweede graad’ niet te vermelden.

We wensen jullie veel plezier en kijken uit naar de inzendingen!

2 gedachtes over “Poëziewedstrijd voor de tweede graad

1. Heerlijk initiatief.
    “Sluit jullie ogen en verzin een gedicht, een mooie ballade of een rijkelijk gevuld vers, met woorden recht uit het hart of – waarom niet – uit jullie diepste fantasie. Duik in jullie verbeelding en vorm een schriftuur vol kleur en klank.”
    Succes!