Film in de Bib: ‘Quand on a 17 ans’ (23/11) en ‘The Handmaiden’ (24/11)

In het kader van het Holebifilmfestival Vlaams-Brabant kan je in de Bib komen kijken naar ‘Quand on a 17 ans’ van André Téchiné en ‘The Handmaiden’ van Park Chan-Wook.

‘Quand on a 17 ans’

Regie: André Téchiné (Frankrijk, 2016 – 109 minuten)
Met: Alexis Loret en Corentin Fila
Donderdag 23 november 2017 om 20 u.

De 17-jarige Damien, zoon van een militair, woont bij zijn moeder in de Franse Alpen terwijl zijn vader op buitenlandse missie is. Op school wordt hij fysiek getreiterd door Tom, een geadopteerde jongen wiens moeder ernstig ziek is. De wederzijdse afkeer tussen Damien en Tom wordt een stuk complexer wanneer Damiens moeder besluit om Tom bij hen thuis onderdak te geven. De vraag is hoe dit alles zal evolueren en of ze tot het bittere eind vijanden zullen blijven of niet.

‘The Handmaiden’

Regie: Park Chan-Wook (Zuid-Korea, 2016 – 139 minuten) Met: Jo Jin-Woong en Ha Jung-Woo
Vrijdag 24 november 2017 om 20 u.

Korea, jaren ‘30, tijdens de Japanse kolonisatie. Een jonge vrouw, Sookee, is aangenomen als dienstmeisje door de rijke Japanse erfgename Hideko. Zij leeft op een groot landgoed, afgesloten van de buitenwereld en in de macht van een tirannieke oom, die met haar wil trouwen. Maar Sookee heeft een geheim. Met de hulp van een oplichter, die zich uitgeeft voor een Japanse graaf, zijn er andere plannen voor Hideko…

Voor beide films kan je gratis plaatsen reserveren.
Tijdens de pauze zijn er drankjes en snacks te verkrijgen aan democratische prijzen.

Donderdag 23 november (Quand on a 17 ans) en vrijdag 24 november (The Handmaiden), telkens om 20 u.
Kosteloos
Reserveren is verplicht en kan via de UiTbalie in de Bib, uitbalie@kortenberg.be of 02 755 22 80

Meer info over het Holebifilmfestival is te vinden op www.holebifilmfestival.be.