Klas 3I van Don Bosco Haacht wint Kortenbergse poëziewedstrijd

Op zaterdag 13 januari vond in de bibliotheek van Kortenberg de prijsuitreiking plaats van de derde editie van de poëziewedstrijd. Klas 3I van Don Bosco in Haacht kaapte de hoofdprijs weg en kreeg als beloning een cheque van 750 euro.

Het thema van de poëziewedstrijd, die al voor de derde keer georganiseerd werd door de gemeente Kortenberg, was ‘verbondenheid’. Klas 3I van Don Bosco in Haacht stuurde een filmpje in met als titel ‘Vallen & opstaan’. De jury, onder leiding van burgemeester Chris Taes (CD&V), kroonde het filmpje tot winnaar.

‘Het algemene thema ‘verbondenheid’ wordt in het winnende filmgedicht concreet vertaald naar de leefwereld van de leerlingen als ‘samen sterk staan tegen pesters’. Op die manier is klas 3I, met klastitularis Liesbeth Schulpé, van het Don Bosco-instituut in Haacht erin geslaagd om met een eigentijds groepswerk een moderne invulling te geven aan een klassieke poëziewedstrijd’, luidde het oordeel van de jury.

De winnaars werden afgelopen zaterdag in de Bib getrakteerd op een optreden van niemand minder dan poetryslammer Jan Asselberghs, beter bekend onder zijn artiestennaam Petit Jean. De klas kreeg bovendien een cheque van maar liefst 750 euro uit handen van schepen van Cultuur Ann Vannerem (CD&V).

Benieuwd naar het winnende filmpje? Kijk dan snel op de facebookpagina van de Bib.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.