Boekvoorstelling ‘De afspraak’

Twee jongens staan ’s morgens op vertrekken. Ze kijken allebei uit het raam, terwijl hun stad ontwaakt. Allebei hebben ze een afspraak om 8 u. in het Centraal Station. De ene met het leven. De andere met de dood.

De aanslagen in Brussel op 22 maart 2016 lieten ook op debuterend auteur Michael Sels een diepe indruk na. Met zijn eerste young-adult-boek, ‘De afspraak’, gaat hij op zoek naar wat iemand ertoe kan brengen om een aanslag te plegen – hij focust daarbij op jongeren in de puberteit. Hij laat twee verhalen, dat van Kwinten wiens vader een drankprobleem heeft en dat van Nikolai die op school gepest wordt, door elkaar lopen. Als lezer word je meegezogen in het leven van beide tieners op en in aanloop naar wat ongetwijfeld de belangrijkste dag van hun leven zal worden.

Michael Sels (opgegroeid in Brussel, woonachtig te Kortenberg) is gek op taal. Hij studeerde Nederlands, Frans en Spaans aan de Vlekho (Brussel) en vertaalde als thesis een Franstalige roman naar het Nederlands. Na zijn studies koos hij voor het volwassenenonderwijs, waar hij Spaanse les en Nederlands voor anderstaligen geeft. Ondertussen bleef hij schrijven en vertellen: artikels op de sociale media, verhalen voor het slapengaan, gedichten voor grote of kleine gebeurtenissen en Franstalige songteksten voor de muziekgroep Sens Unique. ‘De afspraak’ is zijn eerste boek. Het boek opent met het gedicht dat Michael op 22 maart 2016 op de Villo (de Brusselse huurfiets) begon te schrijven.

‘De afspraak’ wordt voorgesteld tijdens een ontbijtvoorstelling op zaterdag 20 oktober om 10 u. in de bibliotheek van Kortenberg. Je krijgt er tevens de kans het boek aan te kopen voor 17,99 euro en het te laten signeren door de auteur. Drink je achteraf graag iets mee? Bevestig dan zeker je aanwezigheid. Inschrijven kan tot en met woensdag 17 oktober.

Zaterdag 20 oktober om 10 u.
Kosteloos
Meer info en inschrijven via uitbalie@kortenberg.be of 02 755 22 80