Maakbedrijven 4.0 in Vlaanderen

De impact van de digitale technologie en de transformatie van de industrie, lezing door Dirk Torfs

Flanders Make is een onderzoekscentrum voor de maakindustrie en werd in 2014 opgericht met steun van de Vlaamse overheid. Het centrum focust op innovatie via hoogkwalitatief onderzoek in Vlaanderen.

Waarom dit zo belangrijk is? De toekomst van de Vlaamse maakindustrie (machinebouw, elektronica, transportmiddelen,…) staat of valt met het vindingrijk toepassen van de nieuwste digitale technologie. Dit vereist een nieuwe manier van industrieel denken, naast ernstige investeringen om deze vernieuwingen toe te passen. De eerste realisaties zijn beloftevol en lijken de voorbode te worden van een grote omwenteling.

Deze fundamentele vernieuwingen zullen ongetwijfeld ook een grote invloed hebben op het maatschappelijk denken en op ons dagelijks leven. Het is dus beter om hierop goed voorbereid te zijn.

Prof. ir. Dirk Torfs is algemeen directeur van Flanders Make en professor Quantitative Decision Making voor het Executive MBA programma van de Flanders Business School. Hij is dus bijzonder goed geplaatst om de nieuwe maakindustrie 4.0 te kaderen. Tijdens zijn lezing zal hij aan de hand van concrete voorbeelden deze nieuwe maakindustrie introduceren en toelichten.

Na een korte pauze, waarin de Bib een drankje aanbiedt, is er gelegenheid om vragen te stellen.

Donderdag 8 november om 20 u.
5 euro – sociaal tarief met vrijetijdspas
Inschrijven en betaling vooraf is verplicht en kan via kortenberg.bibliotheek.be.
Meer info: uitbalie@kortenberg.be of 02 755 22 80

Een organisatie van de Bib i.s.m. met Curieus Kortenberg