Vriendelijk en vastberaden opvoeden

Ochtenddrukte thuis. Ze doen niet door. Boekentas is nog niet klaar. Nog niet gegeten. Niets lijkt vooruit te gaan en jij blijft maar roepen en commanderen maar niets lijkt te werken. Hoe komt dit? Is dat bij elk gezin zo?

Herkenbaar? Wees gerust, je staat hier niet alleen in. Maar hoe kan het dan wel? Moeten we nu strenger of minder streng worden? Moeten we straffen of net niet? Wat doen we met regels die geschonden worden? De ene methode zegt zus, de andere zo.

Op basis van het boek van Jane Nelsen over ‘positive discipline’ licht Bjorn Zwakhoven een manier van opvoeden toe waar de nadruk ligt op respect en oog hebben voor oplossingen. Het gaat om een manier van omgaan met kinderen die hen helpt om zich te ontwikkelen tot een verantwoordelijk individu dat fouten kan en mag maken en weet dat het hieruit kan leren.

Aan het eind van deze lezing weet je wat ‘positive discipline’ is, en krijg je een eerste aanzet naar hoe hier dan mee om te gaan als (groot)ouders.

Maandag 12 november om 20 u.
Kosteloos
Inschrijven is verplicht en kan via de ouderraad van De Regenboog (www.deouderraad.be) of kortenberg.bibliotheek.be
Meer info: vorming@deouderraad.be