‘Brel veertig jaar dood, en onsterfelijk’

(c) Koen Broos

Het is alweer veertig jaar geleden dat een taaie longkanker de grote Brel klein kreeg. Slechts achtenveertig werd hij, en toch is hij onsterfelijk. Rasverteller Bart Van Loo duikt in het rijke leven en oeuvre van Brel. Hij gaat op zoek naar de juiste toedracht van zijn dood, en vraagt zich af hoe ‘le grand Jacques’ tegen de dood aankeek. Tegelijk houdt hij zijn liefdes(liedjes) tegen het licht. Eros en Thanatos, liefde en dood, het zijn thema’s die Brel als geen ander bezong. Uiteraard kan Van Loo het niet laten om te verwijzen naar Gilbert Bécaud, Georges Brassens, Charles Aznavour en Claude François.

Schrijver en conferencier Bart Van Loo (1973) is een zeldzaam dubbeltalent. In het theater trekt hij volle zalen, maar in de eerste plaats is hij de auteur van de alom geprezen ‘Frankrijktrilogie’ en van de bestseller ‘Chanson’. Als geen ander weet Van Loo bevlogenheid, humor en kennis van zaken te combineren.

Donderdag 15 november om 20 u.
5 euro – sociaal tarief met vrijetijdspas – drankje inbegrepen
Inschrijven en betaling vooraf is verplicht en kan via kortenberg.bibliotheek.be.
Meer info: uitbalie@kortenberg.be of 02 755 22 80

Coverfoto door FreshOnTheNet via http://www.flickr.com