‘Lezen for life’: een warme boekenverkoop

Ben je op zoek naar lectuur om de lange winterdagen korter te laten lijken? Of wil je een geschikt geschenkje scoren, nu de feestdagen eraan komen? Breng dan tussen zaterdag 8 en zaterdag 15 december een bezoek aan de grote boekenverkoop in de Bib. Ook dit jaar kan je met je aankopen je steentje bijdragen aan het goede doel. De Bib neemt immers voor de derde keer op rij deel aan ‘Lezen for Life’, de actie van Iedereen Leest in het kader van De Warmste Week. ‘Lezen for Life’ zamelt geld in voor goede doelen die met taal, lezen en leesbevordering bezig zijn. De Bib heeft dit jaar voor drie goede doelen gekozen: Wablieft, Luisterpuntbibliotheek en De Verhalenweverij Sociaal vzw.

• Wablieft is het centrum voor duidelijke taal. Graag lezen doet beter lezen. Daarom zijn er de Wablieft-boeken. Je vindt ze ook in de Bib.
  • Luisterpunt is de Vlaamse openbare bibliotheek voor personen met een leesbeperking. Iedereen die blind of slechtziend is, MS, afasie of dyslexie heeft, kan er terecht. Ook in de Bib vind je hun Daisy-luisterboeken.
  • De Verhalenweverij Sociaal vzw bevordert leesplezier bij kinderen uit asielcentra en buurtcentra. Door activiteiten zoals creatieve workshops en vertellingen te organiseren, willen ze de drempel van het lezen in het Nederlands verlagen en laten ontdekken dat lezen gewoon plezierig kan zijn.

Ben je geen lezer maar wil je wel deze goede doelen een duwtje in de rug geven? Geen probleem, ook de afgevoerde cd’s, dvd’s en games gaan de deur uit. En dit alles uiteraard aan hartverwarmend lage prijzen.

Van zaterdag 8 december tot en met zaterdag 15 december, tijdens de openingsuren van de Bib
De Bib
Meer info: bibliotheek@kortenberg.be of 02 755 22 90