Boeken

De bibliotheek heeft een jeugd- en een volwassenenafdeling. Die bevatten allebei zowel verhalende als informatieve boeken.

Volwassenen

Bij de volwassenen staan de romans en verhalen in alfabetische volgorde op familienaam van de auteur.

Romangenres bij de volwassenen zijn o.a.: Autobiografische romans, Chicklit, Detectives, Griezelromans, Historische romans, Humoristische romans, Oorlogsromans, Romantische romans, Waargebeurd, …

Daarnaast zijn er nog enkele aparte rubrieken:

De informatieve boeken plaatsen we volgens ZIZO, wat staat voor Zonder Inspanning ZOeken. Door een combinatie van gekleurde pictogrammen voor de rubrieksaanduiding en duidelijke trefwoorden voor het onderwerp op het etiket, vinden bezoekers makkelijk de weg in de bibliotheek.

Ontdek onze boeken voor volwassenen

Jeugd

In de jeugdafdeling maken we naast een Makkelijk Lezen Plein, onderscheid tussen strips, informatieve boeken, peuterboeken, prentenboeken, voorleesverhalen en sprookjes, boekjes voor eerste lezers (bekijk hier de AVI conversietabel) , jeugdromans, jongerenromans en anderstalige romans (Frans, Engels)

De verhalende boeken van 6+, 9+ en 12+ staan op alfabet volgens de familienaam van de auteur.

De informatieve materialen staan volgens onderwerp. Alle materialen over één onderwerp staan samen op het rek, vb. oertijd, sport, knutselen, …

Ontdek onze boeken voor de jeugd