Wat is een Taalpunt Nederlands?

De bib van Kortenberg heeft een Taalpunt Nederlands (achteraan in de bib, dicht bij de tijdschriften).

Een Taalpunt Nederlands helpt je om Nederlands te leren. Je vindt er cursussen om thuis te leren, boekjes, cd’s en veel meer. De moeilijkheidsgraad en symbolen van de boeken in het Taalpunt zie je hieronder.

Weet je niet welke moeilijkheidsgraad voor jou is? Kijk even hieronder, dit zal je op weg helpen. Volg je al les? Dan kan je in het overzicht je niveau te weten komen. Klik op ‘Links‘ als je van thuis uit al wat wil oefenen. Op de pagina ‘Cursus volgen‘ vind je mogelijkheden om in Kortenberg Nederlands te leren.

Je moet lid zijn van onze bibliotheek om boeken te kunnen lenen. Ben je nog geen lid? Hier vind je meer informatie.

Het concept van Taalpunt werd ontwikkeld door de bibliotheek van de stad Antwerpen. Een taalpunt is een plek in de bibliotheek waar nieuwkomers en anderstalige volwassenen materialen kunnen vinden om Nederlands te leren enerzijds en maatschappelijke oriëntatie en inburgering te oefenen anderzijds. Een taalpunt houdt dus niet enkel cursussen Nederlands in, maar richt zich ook op maatschappelijke oriëntatie en inburgering.

Materialen in een Taalpunt zijn zelfstandig te gebruiken. Ze zijn dus minder geschikt in klasverband. Wat kan je hier allemaal vinden? Leesboekjes in eenvoudig Nederlands, krant in eenvoudig Nederlands, beeldboeken, woordenboeken, cursussen (op cd-rom, cd, dvd), boeken met grammatica, luisterboeken, woordenboeken, muziek met liedjes voor studenten Nederlands, informatieve boeken, folders…

Het Taalpunt Nederlands wordt ondersteund door de provincie Vlaams-Brabant.

In het Taalpunt Nederlands vind je heel wat icoontjes. De tabel hieronder helpt je bij het zoeken van goede cursussen en boeken

Basisgebruiker

Zelfstandig gebruiker

Vaardig gebruiker

Europees Referentiekader

A1

A2

B1

B2

C1

C2

Richtgr. 1

Niv. 1.1

Richtgr. 1

Niv. 1.2

Richtgr. 2

Niv. 2.1 – 2.4

Richtgr. 3

Niv. 3.1 – 3.2

Richtgr. 4

Niv. 4.1–4.2

basiseducatie

Module 4-7

Module 8-10

1 taalicoon 2 taaliconen 3 taaliconen 4 taaliconen
Taalpunt_180mm_hoog.indd

T2_T1

T3_transparant

T3_transparant

T4_transparant

T4_transparant